Και δέκα και πέντε και έξι (παιδιά του Πειραιά)

Κυκλοφόρησε πριν από λίγα δέκατα του δευτερολέπτου η νέα αναβάθμιση του Mac OS X στην έκδοση 10.5.6, η οποία έχει μέγεθος 190ΜΒ στην έκδοση gamma_delta_epsilon και 669ΜΒ (τρία περισσότερα από το όριο) στην combo μορφή της.

Ανάμεσα σε βελτιώσεις λειτουργικότητας όπως πιο σφριγηλό σώμα, τη σωρευμένη γνώση της Wikipedia, κοινωνική ευαισθησία και επιλογή συντρόφου BTO, το 10.5.6 σάς προσφέρει:

– βελτιωμένο address book, για να μην χάνετε επαφές όταν τίς συγχρονίζετε με τα τέσσερα iPhone σας
– σταθερότερες συνδέσεις Airport μέσα σε μεγάλα, τρομακτικά και ζοφερά ασύρματα δίκτυα
– iChat που συνεργάζεται καλύτερα με το Microsoft Office 2008, αντί για iChat που δουλεύει
– βελτιώσεις στον τομέα των γραφικών με τα παιχνίδια (με ποια;;; ΕΛΑ ΑΛΕΚΟΟΟ… ΤΙΙΙ;;; ΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!)
– Mail.app που να κάνει πραγματικά ό,τι του λέτε κι όχι ό,τι του λένε οι διάφοροι ιοί που κυκλοφορούν εκεί έξω στο Ιντερνέτ
– καλύτερο συχρονισμό στο MobileMe για τα θύματα που τό αγόρασαν
– βελτιώσεις στη δικτύωση με AFP, ssh και τις 3G κάρτες της AT&T, που έχει κάθε Έλληνας στην τσέπη του
– διορθώσεις σφαλμάτων κατά τη διάρκεια εκτύπωσης με εκτυπωτές Canon ή Brother, αναγνώριση δηλαδή της Canon και της Brother ως εταιρειών που φτιάχνουν εκτυπωτές, αυτά τα περίεργα πράγματα που χρησιμοποιούν χαρτί και σάλιο από καλαμάρια για να παράγουν ένα άγνωστο κι αρχαίο προϊόν
– πιο αυστηρούς και πιο φασιστικούς γονικούς ελέγχους («Τι κάνεις 15 χρονών παιδί στο Ίντερνεεετ; Βγες έξω να παίξεις με τους φίλους σου στα Εξάρχεια!»)
– Time Machine που μπορεί πια πράγματι να σάς πείσει να αγοράσετε άλλους επτά δίσκους για να κάνετε backup από τους επτά που ήδη έχετε γεμίσει με πειρατικά προγράμματα, ταινίες και τσόντες
– διορθώσεις bugs του OS X (missing dll κλπ)
– πιο γρήγορα DVD Player (για να βλέπετε ταινίες σε fast forward) και iCal (με την προϋπόθεση ότι έχετε ζωή πέραν της οθόνης)
– ένα system preferece panel που λέγεται Trackpad, για να ζηλέψουν κι οι παλιοί χρήστες και να αγοράσουν τα νέα φορητά mac, απ’ αυτά με τις οθόνες με συστήματα αλουμινίου Ευρώπα
– αναβάθμιση των ζωνών ώρας για τις χώρες που τελευταία πηγαίνουν πέρα δώθε από τη μετακίνηση των τεκτονικών πλακών

και…

κρατηθείτε…

φθάνουμε στο feature που ΟΛΟΙ περιμέναμε…

αυτό που θα αλλάξει τη ζωή σας…

αυτό που θα φέρει τα πάνω κάτω στον τρόπο που ως τώρα δουλεύαμε με τους υπολογιστές μας…

αυτό που θα αλλάξει ολόκληρη την βιομηχανία πληροφορικής…

( κρατιέστε; )

– το Chess! ΝΑΙ, ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ CHESS! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΗΣΗ! ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ APPLE Ο-Λ-Ο-Γ-Υ-Μ-Ν-Η!!! (και με δερμάτινα, μπορώ να πω…)

Αφού πάρετε ανάσα, σκουπιστείτε και κάνετε ένα κρύο ντους, ώστε να νιώθετε έτοιμος/η να προχωρήσετε σ’ αυτήν την πρωτόγνωρη για σας εμπειρία, να θυμάστε ότι το macephemera και εικοσιεννέα κατασκευαστές πληντυρίων συνιστούν την έκδοση Combo, αν και πια έγινε τόσο μεγάλη που θα την αγοράζουμε από τους μαύρους. (Μεγάλη;;; Μαύροι;;; Χμμμ… Χμμμμμμ… Χμμμμμμμμμ…! ΩωΩωΩωΩωΩωΩω!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *