Ο κόσμος της Macworld expo συρρικνώνεται

Έχει ανακοινωθεί εδώ και κάμποσο καιρό πως η Macworld expo, η ετήσια καθιερωμένη έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών κατασκευαστών με κέντρο τις τεχνολογίες της Apple, θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 9 του Γενάρη του 2009. Φαίνεται όμως όλο και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες πως η αίγλη της δεν θα είναι η ίδια με άλλων ετών, καθώς σημαντικοί κατασκευαστές επιλέγουν να απέχουν.

Πρώτη και σημαντικότερη ξεκίνησε η Adobe, η οποία δήλωσε την περασμένη Τρίτη πως τελικά δεν θα προσφέρει στην έκθεση με δικό της αποκλειστικό περίπτερο· ομάδες όμως υπαλλήλων της θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα ανά την έκθεση καθώς και στις ενημερωτικές και εκπαιδευτικές συνεδρίες της ίδιας της Apple, όπως για παράδειγμα αυτές που αφορούν προγράμματα της δημοφιλούς σουίτας CS4. Οι …αναλυτές ανά τα μέσα υποψιάζονταν κι ανέφεραν περικοπές οικονομικής φύσης στην εταιρεία, κυρίως μετά από συζητήσεις και αναφορές σε πλατφόρμες microblogging, όπως το twitter, από στελέχη που φαίνονταν να είχαν απολυθεί. Ακολούθησε ανακοίνωση της Adobe που ανέφερε περικοπές στις θέσεις εργασίας και απόλυση εξακοσίων εργαζομένων πλήρους απασχόλησης.

Την κίνηση της Adobe όμως ακολούθησαν και άλλες γνωστές εταιρείες στο χώρο, με σημαντικότερη αυτών τη Belkin, η οποία κατασκευάζει αξεσουάρ για πληθώρα μοντέλων προϊόντων της Apple. Αποσύρεται επίσης η κατασκευάστρια μέσων αποθήκευσης Seagate, ενώ η Google θα μειώσει αισθητά το μέγεθος του δικού της περιπτέρου. Από τις εταιρείες που κατασκευάζουν σχεδόν αποκλειστικά αξεσουάρ για τα φορητά προϊόντα της Apple έχουν έως τώρα δηλώσει το απών η Creative Labs και η Marware.

Παρόλο που κάποιες εταιρείες φαίνονται να ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις των μεγαλύτερων «παικτών» του ανταγωνισμού (όπως για παράδειγμα η Elgato και η FastMac που θα έχουν περίπτερα μεγαλύτερα ή/και πιο κοντά στο κεντρικό της Apple), διαφαίνεται πια η πιθανότητα η επερχόμενη Macworld expo να αποτύχει να φθάσει αυτές άλλων ετών.

Πηγές
Appleinsider, Macworld, TUAW, Mac Rumors, All Things Digital

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *