Συμβατότητα με το Leopard

Σήμερα είναι μια από τις ξεχωριστές μέρες: το μεσημέρι θα φάμε φρέσκα καλαμαράκια τηγανητά! Είναι μια από αυτές τις ομολογουμένως σπάνιες Κυριακές που ανάμεσα στο πρωινό μου ξύπνημα και το μεσημεριανό μου φαγητό δεν θέλω να παρεμβάλλεται τίποτα πιο κουραστικό από το βούρτσισμα των δοντιών. Αναμένοντας λοιπόν τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, χαζεύοντας το συννεφιασμένο ουρανό και όσο ακόμη οι (φονιάδες των λαών) Αμερικάνοι κοιμούνται, ευκαιρία είναι να κλέψω και να σταχυολογήσω τα mac-ο-νέα των ημερών που πέρασαν. Για όσες και όσους mac users λοιπόν τα mac δεν είναι θρησκεία και δεν ξυπνάνε και κοιμούνται με το tuaw και το macnn στο νου τους, ορίστε τα σημαντικότερα νέα των ημερών που πέρασαν.

Ο Mac Pro που ονειρεύεστε και o iMac στον οποίο τελικά καταλήξατε (=καταντήσατε) είναι τα μόνα μηχανήματα για τα οποία βγήκε στην κυκλοφορία ένα update μεγέθους 1.4MB που φαίνεται να διορθώνει τυχόν προβλήματα και καθυστερήσεις του σκληρού σας δίσκου, βελτιώνοντας το firmware. Το update είναι τόσο μικρό καθώς υπάρχει η περίπτωση, αν αγοράσατε τώρα ένα από αυτά τα δύο mac, να μην σας έχει μείνει φράγκο και να αναγκαστήκατε να διακόψετε την DSL σύνδεσή σας. To update είναι συμβατό με το Leopard.

O μικρός ρουφιάνος Little Snitch αναβαθμίστηκε επίσημα στην έκδοση 2.0 και σταμάτησε να κυκλοφορεί ως beta. Είναι πια συμβατός με το Leopard, διαθέτει network monitor αν θέλετε να γεμίσετε περισσότερο τη μπάρα σας, είναι συμβατός με το Leopard, υποστηρίζει IPv6, είναι συμβατός με το Leopard, δεν είναι πια Preference αλλά εφαρμογή και έτσι ―μαζί με κάτι άλλες βελτιώσεις που έλαβε― καταλαμβάνει λιγότερους πόρους συστήματος και είναι συμβατός με το Leopard. Αν η έκδοση που έχετε αρχίζει από «32» το έχετε δωρεάν, αν όχι έχετε κάποια έκπτωση κι αν δεν το έχετε ξανακούσει αλλά σάς αρέσει θα πρέπει να πληρώσετε $24.95.

Το Adium υποστηρίζει εδώ και κάποιες μέρες videochat και αυτό φαντάζομαι πως ήταν ένα κάπως ετεροχρονισμένο αστείο για το Halloween. Στην ουσία βγήκε ένα μικρό plugin που, αν θέλεις να συνεχίσεις να πιστεύεις, σε στέλνει σε μια ιστοσελίδα με δυο κενά παράθυρα… Πάντως, άμα το θέλετε, χάρισμά σας. Μάλλον είναι και συμβατό με το Leopard.

Κάποτε έβρισκα τις διαφημίσεις τις Apple υπέροχες. Μετά πολύ πετυχημένες. Έπειτα καλές. Ένα φεγγάρι αστείες, παρότι γκρίζες. Τώρα τις βλέπω αντί ενός ποτηριού με ζεστό γάλα το βράδυ. Είναι πια συμβατές με το Leopard.

Το iPhone πρέπει να είναι η συσκευή της Apple που φέρνει πιο πολύ στα προϊόντα της Microsoft: οι αναβαθμίσεις της προξενούν παγκόσμιο τρόμο και δεν τις δοκιμάζεις αν δεν περάσουν πρώτα κάνας δυο μήνες. Δεν έχω iPhone, οπότε δεν συμμετέχω σε αυτό το μαζικό συναίσθημα που μάς ενώνει και μάς δονεί σαν του Διακογιάννη τη φωνή· το μόνο που μπορώ να σάς πω είναι πως βγήκε η έκδοση 1.1.2 (την οποία φαντάζομαι πως μπορείτε να κατεβάσετε από το iTS ή από εδώ) και, αν ξέρετε να διαβάζετε αυτό το άρθρο είτε είστε καθηγητής της Οξφόρδης είτε Έλληνας, το ξεκλειδωτήρι βρίσκεται κάπου εδώ γύρω. Easter Egg: συμβατότητα με το Leopard!

Αν είστε χρήστης Windows και διπλά μαζοχιστής με έξτρα σως ώστε να χρησιμοποιείτε Safari beta, ναι, βγήκε η νέα έκδοση 3.0.4 για εσάς και μόνο για εσάς. Είναι πια και συμβατός με το Leopard.

Με σειρά σημαντικότητας (από το λιγότερο στο περισσότερο σημαντικό) αναβαθμίστηκαν τα εξής προϊόντα (στους εξής τομείς):
1) Mac OS X 10.5 Leopard (Airport, Back to My Mac, Disk Utilities, iCal, Mail, Δικτυοκαταστάσεις, Εκτυπωτοκαταστάσεις, Ασφάλειες, Firewall, Finder και Time Machine και συμβατότητα με το Leopard).
2) iPhoto 7.1.1 (συμβατότητα με το Leopard, βελτιωμένη σταθερότητα, συμβατότητα με το Leopard, minor bug fixes και συμβατότητα με το Leopard)
3) Mac OS X 10.4 Tiger (Safari 3, RAW συμβατότητες, stability-compatibility-reliability με κάτι AFP, κάτι Bonjour και κάτι Κέρβερους, αναβαθμίσεις σε κάτι widgets και συμβατότητα με το Leopard)
4) Pro apps που σημαίνει εφαρμογές επαγγελματικές για ανθρώπους που δεν κάθονται να χάνουν τον καιρό τους παίζοντας με το stacks, το QuickLook και το Dock. Ας είναι καλά το tuaw που έκανε τη σκληρή δουλειά και, ναι, όλες έχουν συμβατότητα με το Leopard.

4 comments on “Συμβατότητα με το Leopard

 1. -

  Μια σημείωση μόνο: το video support του Adium που αναφέρεις προφανώς και δεν είναι native υποστήριξη videochat, η οποία έρχεται σε λίγους μήνες μαζί με τη νέα έκδοση της εφαρμογής.

  Είναι απλά ένα μπάλωμα μέχρι τότε. 🙂

 2. - Post author

  Τι μπάλωμα… μπαλόνι είναι, Sugar. Για να μην πω φούσκα…! 😛

 3. -

  Δεν το χρησιμοποίησα ακόμα – είναι τόσο χάλια;

 4. - Post author

  Aνάλογα πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος σου… 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *