Ακαδημαϊκλέτες

malakas.jpegΤην τελευταία εβδομάδα, έχω φάει τρεις ώρες από τη ζωή μου σκεφτόμενος τι να γράψω στο παυσίφωνο, καθώς, μιας που το πληρώνω, είναι μαλακία να το αφήνω να κάθεται. Το μυαλό μου όμως έχει κουρκουτιάνει τόσο πολύ από τις εργασίες και το διάβασμα, που μού είναι αρκετά δύσκολο να αρθρώσω λογικούς συλλογισμούς που να βγάζουν οποιοδήποτε είδος νοήματος που να ταιριάζει σε ένα blog.

Τη στιγμή αυτή βλέπω παράλληλα τον αγώνα MotoGP της προηγούμενης Κυριακής στην πίστα της Laguna Seca που κατεβάζω παράνομα και πειρατικά από torrent tracker με το σχολιασμό του βρετανικού Eurosport, καθώς ο τύπος που το σχολιάζει στο ελληνικό “βόρειο” κανάλι της ΕΤ3 ξέρει λίγα περισσότερα από τη μητέρα μου για τα MotoGP. Οι βρετανοί που το σχολιάζουν είναι τρεις, οι δύο στο στούντιο και ο ένας μέσα στην πίστα να παίρνει συνεντεύξεις. Ο “δικός μας” στις προσπεράσεις είναι για κατούρημα (νοερά), μιλάει συνέχεια για τους κυλίνδρους των μοτοσυκλετών και για την ιπποδύναμή τους (λες και δεν τους ξέρουμε ή λες και μάς νοιάζει) και αντί να πει δυο τρία σοβαρά στοιχεία στο τέλος χαζεύει τη γυναίκα του Casey Stoner. Γενικά είναι το πνευματικό παιδί μιας χώρας και ενός λαού που δίνει στο μηχανοκίνητο αθλητισμό θέση λίγο πιο πάνω από την εκτροφή κατσαρίδων.

Για να χαρούν οι κομμουνιστές που περνάνε κατά τύχη από αυτή τη σελίδα, η άποψή μου για τον αμερικάνο Nicky Hayden είναι η χειρότερη που μπορεί να έχει άνθρωπος για άλλον. Τον θεωρώ το μεγαλύτερο τσογλάνι των τελευταίων πέντε ετών που παρακολουθώ MotoGP. Όχι απλά είναι ένας επηρμένος μαλάκας που έβαλε τον αριθμό 1 στη μοτοσυκλέτα του (αφού πέρσι κέρδισε το πρωτάθλημα) και μετά δεν μπορεί να σταυρώσει βαθμό ως τη μέση της σεζόν, αλλά επίσης μόλις έριξε έναν συναθλητή του από τη μαλακία του και τη λύσσα του να σταυρώσει έναν. Είναι σχετικά καλός αθλητής (φυσικά) όχι όμως αρκετά καλός και προσπαθεί να ανέβει στην κατάταξη με θρασύδειλες μαλακιούλες τέτοιου τύπου. Αν καταφέρνει να τερματίσει, συνήθως συγχαίρει τους συναθλητές τους με μια ξινίλα που πλυμμηρίζει το κράνος του και ξεχειλίζει από τους αεραγωγούς.

Οκτώ γύρους πριν το τέλος εγκατέλειψε.

(Tip: Κάντε αναλογίες με τον ακαδημαϊκό τομέα, πολύ περισσότερο όσοι με ξέρετε.)

3 comments on “Ακαδημαϊκλέτες

  1. -

    Σχετικά με τον Hayden: Ούτε εγώ τον συμπαθώ πολύ αλλά έχω την άποψη ότι στον τελευταίο αγώνα δεν έφταιγε αυτός για την πτώση του Hopkins. Αν θυμάμαι καλά ο Hopkins άνοιξε την γραμμή του και έπεσε πάνω στον Hayden…

  2. - Post author

    Δεν έφταιγε αυτός σίγουρα, αλλά όταν περνάς τον άλλον από εξωτερική αντιμετωπίζεις πάντα την πιθανότητα να ανοίξει την τροχιά του. Ένα τσιμπηματάκι στο φρένο νομίζω θα βοηθούσε στο να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα του αγώνα. Βέβαια ό,τι και να λέμε εμείς, είμαστε έξω απ’ το χορό έτσι κι αλλιώς.

  3. -

    Σύμφωνοι αλλά όπως και να το κάνουμε σε έναν αγώνα motogp το τελευταίο που σκέφτεται ο αναβάτης είναι “τσίμπημα στα φρένα για να μην πέσει πάνω μου ο άλλος μιας και περνάω από εξωτερική” Εξ άλλου σε αυτά τα επίπεδα δεν υπάρχει “κανόνας εσωτερικής – εξωτερικής” Απλά πας πιο γρήγορα; Περνάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *