Εσωτερική διαφήμιση

kinisi.jpegΜιας που μέ διαβάζουν μόνο μερικοί/ες σαλεμένοι/ες (και όχι μελαχρινές καστανομάτες mac users με μεγάλος στήθος και αισθησιακή φωνή, όπως έλπιζα να είναι το target group αυτού του blog όταν το δημιουργούσα), θέλω με αυτό το δημοσίευμα να δηλώσω ότι:

 • δεν είμαι καλά.
 • τα RSS του site δουλεύουν.
 • τα RSS του site δεν περιλαμβάνουν τις νέες σελίδες που φτιάχνω.
 • για τους δύο παραπάνω λόγους, σας προτρέπω να διαβάσετε και να σχολιάσετε όλο αυτό το σεντόνι που έγραψα πριν από λίγο, γιατί αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα σε γαμήσει ανάποδα, mothafucka.
 • τελείωσα την πιο δύσκολη εργασία κι αν κρίνω από το αποτέλεσμα μάλλον θα με διαγράψουν από το μεταπτυχιακό και θα κολλήσουν τη φωτογραφία μου στον οδηγό σπουδών του επόμενου έτους ως απειλή και εκφοβισμό για τις επόμενες φουρνιές εισακτέων.
 • ενώ κάηκα στους δύο μου ώμους, ο ένας ξεφλουδίζει και ο άλλος όχι.
 • δεν είμαι καλά.

Υγιαίνετε!

3 comments on “Εσωτερική διαφήμιση

 1. -

  Στο πνεύμα του σεντονιού, η συνέντευξη του Ανδρέα Τζάκη στο “Κ” της “Καθημερινής”. Στην σελίδα 26 η συνέντευξη ξεκινα με την εξής πρόταση της δημοσιογράφου “…Ο Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, παγκόσμια αυθεντία στις μεταμοσχεύσεις και χειρουργός του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, συνάντησε το “Κ” κατά τη διάρκεια των ολιγοήμερων διακοπών του στη Σέριφο και μίλησε για τη ζωή του, την επιστήμη, τον Θεό – και την έδρα που το Πανεπιστήμιο Αθηνών του αρνήθηκε, επειδή δεν είχε τα απαραίτητα προσόντα…”. Διαβάζοντας το τελευταίο καταλαβαίνεις, υποθέτω, το εξής. Ότι πάλι τα συμφέροντα του ακαδημαϊκού κατεστημένου χτυπούν τους Έλληνες του εξωτερικού, η ψωροκώσταινα τρώει τα παιδιά της, να γιατί το Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι στην τριακοσιοστή ογδοηκοστή τρίτη θέση της λίστας του Πανεπιστημίου της Σαγκάης, οπότε Μαριέττα αγάντα έρχεται ο Λοσάντα. Πιο κάτω στην συνέντευξη λέγεται το εξής για το εν λόγω θέμα: “…γύρω στο 95-96 προκηρύχθηκε μια έδρα μετμοσχεύσεων. Αισθάνθηκα ότι θα ήταν ντροπή να μη θέσω υποψηφιότητα. Δύο συνάδελφοι…κατέθεσαν την αίτηση μου. Τους ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή, επειδή δεν διέθετα διδακτορική διατριβή…”. Να υπενθυμίσω ότι η διατριβή για την πλήρωση μιας καθηγητικής θέσης είναι τυπικό και όχι ουσιαστικό (ή απαραίτητο) προσόν. Προφανώς ορισμένες διατριβές είναι τόσο αεριτζίδικες που γελοιοποιούν την έννοια του τυπικού προσόντος, αλλά από την άλλη αυτό είναι ίσως το μοναδικό κριτήριο που είναι δυνατόν να προστατεύσει το πανεπιστήμιο απο πρωτοφανείς λαθροχειρίες. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν αρνήθηκε την αίτηση του κ. Τζάκη γιατί είχε προσωπικά μαζί του, αλλά γιατί υπήρχε ένας νόμος που το επέβαλε. Και σε μία χώρα που το ποσοστό του προϋπολογισμού που πάει για την έρευνα είναι από άθλιο εως ελεεινό, είναι τρομερή πολυτέλεια να έχει ως καθηγητή έναν τέτοιο επιστήμονα απλά για μόστρα. Εδώ όπως καταλαβαίνεις υπάρχει από την πλευρά της δημοσιογράφου ένα μίγμα προκατάληψης και ελλιπούς κατανόησης. Ναι λοιπόν το Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι γελοίο! Ναι λοιπόν, η Ελλάδα καταβροχθίζει τα παιδιά της…Οπότε αγαπητέ artech συμφωνώ απόλυτα ότι η κακή δημοσιογραφία εμφανίζεται ακόμα και στα καλύτερα έντυπα και δεν χρειάζεται παραπάνω από μία φράση για να κάνει τη δουλειά της.

 2. -

  Θα συμφωνήσω με τα περισσότερα που αναφέρεις στο κείμενο αυτό. Από στατιστικής άποψης, δεν ευσταθούν καθόλου τα αποτελέσματα που δίνει και σίγουρα είναι μεγάλο μείον που δεν αναφέρει την πηγή της δημοσκόπησης, το μέγεθος του δήγματος και τον τρόπο της δειγματοληψίας.

  Ωστόσο, σε γενικές γραμμές καταλήγει σε ένα συμπέρασμα το οποίο μάλλον μπορούμε να το εμπιστευθούμε, υπό την έννοια να έχουμε κατά νου ότι η κοινή γνώμη στην Ελλάδα, επί του θέματος, βαδίζει προς ένα συγκεκριμένο στόχο.

  Anyway, πολύ μου άρεσε το κείμενό σου. Γράφεις αλήθειες με αρκετά σαρκαστικό και χιουμοριστικό τρόπο. Μερικές φορές γίνεται λίγο υπερβολικό, αλλά αυτό μπορεί να λειτουργεί θετικά…

  Μπράβο…

 3. - Post author

  Σάς ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια! 🙂

  Κανονικά θα έπρεπε να μπορείτε να τα κάνετε στην ίδια τη σελίδα, αλλά το wordpress τον πίνει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *