Κορίτσια στον ήλιο

Το καλοκαίρι μπορεί να έφυγε, υπάρχει όμως μια ομάδα ανθρώπων που ακόμη κι ένα μήνα μετά βλέπει ακόμα τις επιδράσεις του πάνω στο σώμα του. Πρόκειται για τις φίλες αναγνώστριες με τον αμφισβητούμενο δείκτη νοημοσύνης που στις 14:00 πασαλείφονταν με λάδι για μαύρισμα και απλώνονταν σαν χταπόδια στον ήλιο του μεσημεριού. Μπορεί έπειτα να έπρεπε κάποιος να τις βουτήξει σε δεξαμενή με ενυδατική κρέμα για να ανακτήσουν την ικανότητα του περπατήματος, μπορεί αργά το βράδυ να φαινόταν μοναχά το πρόσωπό τους να ίπταται (αφού είναι το μόνο μέρος του σώματος στο οποίο παραδόξως έβαζαν αντιηλιακό) και να τρόμαζαν έτσι τους περαστικούς, μπορεί gadgets όπως το κινητό ή η ηλεκτρική τους οδοντόβουρτσα να μην έμεναν ποτέ από μπαταρία αφού φόρτιζαν με την επαφή, αλλά το μαύρισμα μαύρισμα. Το οποίο μαύρισμα σε φυσιολογικούς ανθρώπους απομακρύνεται μετά από δέκα μέρες μη άμεσης έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Σε εκείνες όμως οι μέρες αυτές είναι κατά μέσο όρο τριάντα.

Εδώ γύρω λοιπόν, τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη, που οι πρώην ηλιοψημένες αναγνώστριες ανακαλύπτουν ότι ο αυτοσκοπός κάθε καλοκαιριού τους, το μαύρισμά τους, δεν απομακρύνεται ομοιόμορφα αλλά σε κηλίδες, συνοδευόμενο από φαγούρα και κομμάτια του δέρματός τους που ξεφλουδίζουν· εδώ γύρω έρχεται η εταιρεία Solestrom για να πλουτίσει από τον τρόμο όσων από αυτών η φαιά ουσία συνεχίζει να κυκλοφορεί στα κανάλια του εγκεφάλου και αντιλαμβάνονται ότι τα θερινά σφάλματα μπορεί να καλύπτονται από ρούχα, φουλάρια και μακιγιάζ αλλά δεν απομακρύνονται από αυτά. Κυκλοφορεί λοιπόν αυτό το ευχάριστο bikini που διαθέτει και στα δύο μέρη του (καθώς μπορεί να επιθυμείτε να απομακρύνετε το ένα από τα δύο) μικρές χαντρούλες μέτρησης της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας ανάλογα με το χρώμα που παίρνουν: χαμηλό (ασφαλές) – μέσο (κάνε και καμιά βουτιά) – υψηλό (μάζεψέ τα και φύγε) – πολύ υψηλό (έχεις αφήσει το μαγιώ στην ψάθα και κάνεις μπάνιο γυμνή, ελπίζω) – γάμησέ τα (φεύγοντας πέρασε από τον πλησιέστερο πυρηνικό αντιδραστήρα).

Το μαγιώ κοστίζει $98,99 και, μπροστά σε κάτι 150άρια ευρώ που έχω ακούσει για κάτι αίσχη που έχω δει, είναι όμορφο και χρήσιμο. Όχι ότι θα το ακολουθήσεις, ηλίθια φίλη αναγνώστρια, αλλά τουλάχιστον, υπό την προϋπόθεση ότι θα σε έχει πιάσει ένα μετρήσιμο ποσοστό υστερίας, τον επόμενο Οκτώβρη μπορεί να μην κάθεσαι στον καθρέπτη μετρώντας τα μελανώματά σου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *