Unchain my update

Τις περασμένες ημέρες η Apple έδωσε στην κυκλοφορία αναβαθμίσεις για αρκετά από τα προϊόντα της, και για τις λύσεις λογισμικού αλλά και για τo hardware. Νοικοκυρεμένα και τακτοποιημένα ευελπιστούμε να σάς τις παρουσιάσουμε στο μικρό αυτό δημοσίευμα.

QuickTime 7.4.5
Με τη διάδοση την οποία γνωρίζει η τεχνολογία QuickTime (ναι, το άλλο με τον Τοτό το ξέρω), είναι φυσικό να γίνεται στόχος όλο και περισσότερων hackers, είτε κακόβουλων είτε καλόβουλων (δηλαδή καλοπληρωμένων). Στην τελευταία της έκδοση, 7.4.5, λύνονται έντεκα τρωτά σημεία. Επίσης προστίθενται λειτουργείες όπως address space layout randomization, stack buffer safety checking και function call hardening, που, αν καταλαβαίνετε τι κάνουν, πολύ καλό για εσάς!

iTunes 7.6.2
Η αναβάθμιση του προγράμματος αναπαραγωγής και αγοράς περιεχομένου της Apple αποκτά με την αναβάθμιση αυτή βελτιώσεις σε buggy σημεία καθώς και μεγαλύτερη ευστάθεια και ταχύτητα σε σημεία που καθυστερούσε.

Front Row 2.1.3
Τα ίδια με από πάνω! 😛

iPhone
Μη χαίρεστε, δεν πρόκειται για νέο iPhone, καθώς το 3G μοντέλο, είπαμε, μέσα σε 60 μέρες θα έχει βγει, πάει και τελείωσε ―εξάλλου το είπε η Μιχαλού εδώ πιο κάτω, στην οποία χρωστάμε τη μισή μας περιουσία! Η είδηση αναφέρεται σε νέο iPhone OS 2.0 (5Α240d), έκδοσης beta, καθώς και σε αναβάθμιση του SDK για τους developers σε έκδοση beta 3, κι απ’ αυτά τα τρία το… άσε καλύτερα.
Το αναβαθμισμένο iPhone OS, που θα κυκλοφορήσει γύρω στον Ιούνη ως δωρεάν αναβάθμιση για τους χρήστες iPhone ενώ για τους χρήστες iPod touch θα κοστίζει άλλο ένα iPod touch (μιας που δεν έχουν πληρώσει αρκετά), παρέχει έναν αριθμό από διορθώσεις και βελτιώσεις που επικεντρώνονται κυρίως στην τεχνολογία Exchange. Προσφέρονται λειτουργίες όπως η αποστολή και η λήψη προσκλήσεων για συναντήσεις (μύτηνγκζ), η αναζήτηση στην κεντρική λίστα για επαφές, η αυτόματη συμπλήρωση των πεδίων αναζήτησης και η δημιουργία και παραμετροποίηση λογαριασμών με τη χρήση του Autodiscovery.

Pro Applications Update 2008-1
Όσοι από εμάς είναι επαγγελματίες θα χρειαστούν επίσης και την αναβάθμιση των προγραμμάτων της Apple που έχουν σχέση με το Final Cut Studio, το Final Cut Server, το Logic Studio και το Shake. To Final Cut Pro αναβαθμίζεται στην έκδοση 6.0.3, το Compressor στην έκδοση 3.0.3, το Apple HDV Codec στην έκδοση 1.4 και το PluginManager στην έκδοση 1.7.3. Τώρα κλείστε τα μάτια και πείτε τα όλα αυτά από την αρχή επτά φορές.
Από νέες λειτουργίες προσφέρεται συμβατότητα με το φορμά της VAIO-SONY ΧΔΨΑΜ ΗΔ422… φτου, πάλι το είχα στα ελληνικά… XDCAM HD422, δυνατότητα κωδικοποίησης σε Dolby Digital Professional (πάντα) και υποστήριξη αναμορφικού και παραμορφωμένου κάδρου βίντεο.

EFI
Όχι, δεν μιλάμε για την Έφη της γειτονιάς σας· πρόκειται για τα EFI Firmware updates, κάτι μικρά προγραμματάκια που αναβαθμίζουν τα σωθικά του Mac σας που εσείς δεν πρόκειται να δείτε ποτέ. Τον τελευταίο καιρό, ας είναι καλά η Intel, βγαίνουν το ένα πίσω από το άλλο. Εγκαθίστανται με δική σας ευθύνη και πρωτοβουλία (με την εφαρμογούλα από το φάκελο utilities) και ο ήχος εκκίνησης θα σάς τρομάξει σαν ουρλιαχτό χορτοφάγου ζόμπι σε γιαπωνέζικο θρίλερ. Προσφέρουν stability και performance βελτιώσεις και, αν θέλουμε, τους πιστεύουμε.
Διαθέσιμα EFI firmware updates υπάρχουν για τα MacBook, MacBook Αέρα, MacBook Pro, iMac και για το Τσίγκινο ―aka Aluminium― πληκτρολόγιο.

Όλα τα παραπάνω θα τα βρείτε στο Software Update σας, εκτός από το iPhone dev kit, για το οποίο παρατίθεται και ο σχετικός σύνδεσμος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *