Αdobe Media Player 1.0

adobe media player

Ανακοινώθηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία από εχθές η εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων της Adobe που εμφανίζεται με το όνομα Adobe Media Player (φυσικά στην έκδοση 1.0). Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής αρχείων βίντεο που βασίζεται και λειτουργεί πάνω στην πλατφόρμα AIR της ίδιας εταιρείας που εμφανίστηκε πρόσφατα και είναι συμβατό και με Windows και με Mac OS.

Το Adobe Media Player μοιάζει σε πολλά σημεία με το iTunes, αφού προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να κατεβάσουν αρχεία βίντεο κάθε μορφής και podcasts. Όσον αφορά το περιεχόμενο, αυτό είναι προς στιγμήν κάπως πενιχρό, η Adobe όμως έχει προχωρήσει σε συμφωνίες με εταιρείες παροχής περιεχομένου (που παλαιότερα θα ονομάζαμε «τηλεοπτικά κανάλια», στις μέρες μας όμως είναι πολύ περισσότερα) όπως το CBS, το PBS, το MTV, το Nickelodeon, το Universal Music Group και το Comedy Central. Καθώς δεν μπορούμε ακόμη να μιλάμε για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, βρίσκεται ήδη στο σχεδιασμό ένα πλαίσιο πληρωμών, παρόμοιο με αυτό του iTunes, που θα επιτρέπει την ενοικίαση και την αγορά ταινιών, τηλεοπτικών σειρών και κάθε άλλου είδους εκπομπών.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η εν λόγω εφαρμογή υποστηρίζει αναπαραγωγή αρχείων .flv και h.264 σε ανάλυση υψηλής (1080p) και ημι-υψηλής (720p) ευκρίνειας. Το περιεχόμενο, ανάλογα με τις κάθε φορά προδιαγραφές του δημιουργού και του παροχέα του, μπορεί να διαθέτει ή να μην διαθέτει DRM. Το μεγάλο του πλεονέκτημα όμως στο χώρο του λογισμικού είναι πως, μιας που βασίζεται στην τεχνολογία AIR της Adobe που είναι όμοια για τα Windows και το Mac OS, ο Media Player είναι διαπλατφορμικός, δίνοντας έτσι στους παρόχους την ευκαιρία να προωθήσουν περιεχόμενο κινούμενης εικόνας χωρίς επιπλέον κόστος και στα δύο πιο διάσημα λειτουργικά συστήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *