Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε

newblack.jpgΑν η διάθεσή σας είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών και δεν επιθυμείτε σε καμία περίπτωση να κάνετε ψυχανάλυση, να μιλήσετε σε φίλους ή να γίνετε κουρούμπελο απ’ το ποτό για να ξεχάσετε, αλλά θέλετε να τα βλέπετε μαύρα, να τα νιώθετε μαύρα, να μιλάτε μαύρα και να ντύνεστε μαύρα, η είδηση αυτή είναι πολύ πιθανόν να σάς ενδιαφέρει.

Για χάρη όχι των απανταχού μελαγχολικών του μάταιου τούτου κόσμου αλλά της επιστημονικής προόδου, δημιουργήθηκε πρόσφατα μια ουσία τόσο σκοτεινή που μπορεί να απορροφήσει το 99,9% του φωτός που πέφτει πάνω της. Κατασκευασμένη από άνθρακα σε μορφή ίνας είναι έως και τριάντα φορές πιο σκοτεινή από το πλέον αποδεκτό πρότυπο της …μαυρίλας (blackness), σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ο ερευνητής Rulicker Ajayan του Πανεπιστημίου του Ρυζιού του Χιούστον (Houston’s Rice University) δήλωσε πως το εν λόγω υλικό έχει δείκτη ανακλασιμότητας 0,045%, τρεις φορές πιο σκοτεινό από την προηγούμενη τοιουτοτρόπως και με παρόμοιους σκοπούς κατασκευασμένη ουσία.

Οι άμεσες χρήσεις που έρχονται στο μυαλό των επιστημόνων είναι ηλιακοί συλλέκτες, αφού θα μπορούν να απορροφήσουν σχεδόν ολόκληρο το ποσοστό ηλιακής ενέργειας που θα τούς χτυπάει. Οι πολεμοχαρείς στρατιωτικοί τρίβουν τα χέρια τους για συσκευές κάλυψης αεροπλάνων και αρμάτων μάχης. Εγώ θα πρότεινα στην Apple να βάψει έτσι τους υπολογιστές της: δεν βλέπονται που δεν βλέπονται πια, τουλάχιστον να μην σπαταλούν και χρήματα για το design.

Περισσότερες πληροφορίες στο πρακτορείο Reuters.

2 comments on “Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε

  1. -

    kai opos lene kai oi metallica : Darkness imprisoning me
    isos auti i mikri anakalypsi voithisei ton planiti na…ananipsei. As elpizoume pws tha mporei na xrisimopoihthei san enalaktiki morfi energias…(no more coal…genikotera)

  2. - Post author

    Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να πειστούν οι εταιρείες παραγωγής ενέργειας να επενδύσουν σε μια τέτοια τεχνολογία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.