Μαθήματα πολιτικής

Μαθήματα πολιτικής αποφάσισε να παραδώσει για ακόμη μια φορά η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, σε αντίθεση με όσα μάς έχει συνηθίσει τόσα χρόνια από την έκδοσή της και εξής.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα μέσω του εμφανώς και πολλαπλώς πτυχιούχου και καταρτισμένου αντιπροσώπου της, Χρήστου Μπλέτα, ανακοινώνει τους πλέον σοβαρούς από τους λόγους για τους οποίους σταματάει η συνεργασία της με το περιοδικό Schooligans.

 • Όπως ξέρετε, γίνονται περικοπές.
 • Το Schooligans δεν έφερνε αρκετές διαφημίσεις και δεν υπήρχε αύξηση της κυκλοφορίας.
 • Το Schooligans έχει χάσει τον πολιτικό του χαρακτήρα – δεν παίρνει πια συνεντεύξεις από πρόσωπα όπως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή την Μπακογιάννη.
 • Το Schooligans απευθύνεται σε πολύ μικρές ηλικίες.

Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα πως η εφημερίδα, μετά το θάνατο του Τεγόπουλου και την απομάκρυνση του Φυντανίδη, επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δώσει τέλος σε όλα τα στοιχεία που τόσα χρόνια την κρατούσαν στον πάτο της ποιότητας αλλά και των πωλήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες μέρες (και νύχτες) το νέο διοικητικό συμβούλιο συνεδριάζει πυρετωδώς για να αποφασίσει ποια θα είναι η πρώτη τσόντα με την οποία η εφημερίδα θα προμηθεύσει τους αναγνώστες της και η οποία θα σημάνει την ποιοτική στροφή της εφημερίδας στα χνάρια άλλων όπως Το Θέμα και Παρασκευή και 13. Προσωπικά θα πρότεινα το κλασικό Liquid Lips με τον ανεπανάληπτο για τα δεδομένα της λευκής φυλής, John Holmes.

“Είναι πάντα ευχάριστο να βλέπεις μια εφημερίδα τόσο παλιά στο χώρο να κάνει τέτοια στροφή στην ποιότητα. Μακάρι να ακολουθούσαν και οι άλλες!”, δήλωσε ένας γείτονάς μου πριν από λίγο. Αυτή τη στιγμή κάθεται στο μπαλκόνι και χειροκροτάει στην τηλεόραση αναφωνώντας “Ομαδάρα, οε οε οε, ομαδάρα!”. Είναι εμφανές πως σε ένα τέτοιο κοινό προσανατολίζεται εδώ και κάμποσο καιρό η περί ου ο λόγος εφημερίδα.

Το παυσίφωνο της εύχεται καλή τύχη στο δύσκολο δρόμο που αποφάσισε να πάρει.

4 comments on “Μαθήματα πολιτικής

 1. -

  egw proswpika eimai fan tou trimegistou telh stalone. 8a to ektimousa an h E moiraze kamia tainia tou. to epos ths glufadas isws… 😛

 2. - Post author

  Αγνοώ τις ελληνικές παραγωγές. (Ακόμα και) στον τομέα αυτό η διεθνής σκηνή έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα.

 3. -

  Τι να πω… σε λίγο δεν θα μείνει καμία εφημερίδα αξιόλογη… μια μια κατευθύνονται στο δρόμο που χάραξαν Το Θέμα και οι λοιπές…

 4. - Post author

  Είναι γενικότερο το κακό με την Ελευθεροτυπία που αργά και σταθερά χαλάει. Τώρα την παίρνουμε στην οικογένεια γιατί την έχουμε συνηθίσει και κάποτε αν με ρωτούσες τι εφημερίδα θα αγοράζω όταν θα μένω μόνος μου θα σου απαντούσα Ελευθεροτυπία. Τώρα πια σχεδόν σίγουρα όχι.

  Πάντως οι Schooligans βρήκαν νέα στέγη στα Νέα, όπως διαβάζουμε! Χαίρομαι πάρα πολύ, αν και περίμενα να τους δω free press ή αυτόνομο περιοδικό με κάνα-δυο ευρώ τιμή.
  Όπως και νά ‘χει, είναι πολύ ευχάριστο όταν η καλή δουλειά αναγνωρίζεται!

  (Για να πω την αμαρτία μου, αυτήν την εφημερίδα ―τα Νέα― ποτέ μου δεν τη χώνεψα, αλλά θα τολμήσω να της δώσω μια ευκαιρία στις 16 του Ιούνη.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *