Μαϊμούδες κι αράχνες, γλυκιά μου!

Honda Monkey

Η Honda, ανήσυχη για τις πτωτικές τάσεις της οικονομίας και αφού έχει απολύσει σχεδόν όλους τους υπαλλήλους της, σε μια προσπάθεια να κρατήσει το ποσοστό κέρδους σε υψηλά επίπεδα, ξέθαψε από τις αποθήκες της κάτι σκουριασμένα Monkey που έμειναν απούλητα και τα επανακυκλοφορεί. Κι επειδή σύμφωνα με τους απαράβατους κανόνες της οικολογίας ένα πενηντάρι Monkey μολύνει περισσότερο το περιβάλλον από μια Porsche Cayenne, οι μηχανικοί της εταιρείας αναγκάστηκαν να βγάλουν τα καρμπυρατέρ, να τα φυλάξουν στην άκρη για κάθε ανάγκη (όπως κάνει πάντα η Honda με τα ανταλλακτικά της) και στη θέση τους να τοποθετήσουν σώματα ψεκασμού. Έτσι το πράσινο πια Monkey αποδίδει 3,4 bhp στο στρόφαλο ή στον τροχό (έτσι κι αλλιώς δεν διαφέρουν και πολύ αυτά στη συγκεκριμένη περίπτωση) και έχει με ένα γαλόνι βενζίνη βγάλει 252 μίλια όταν ταξιδεύεις (αρχίστε να γελάτε) με μέση ωριαία ταχύτητα 18,6 μίλια ανά ώρα (σταματήστε να γελάτε).

Honda Monkey 2

Έπειτα ο κινητήρας, το κιβώτιο, η σέλα και οι ρόδες καλύφθηκαν με σακούλες του σουπερμάρκετ και τα μικρά μηχανάκια πετάχτηκαν σε κουβάδες με ξαναχρησιμοποιημένη μπογιά (δώδεκα στρωμάτων) για να καλυφθούν οι σκουριές και οι τρύπες. Επειδή οι καθρέπτες δεν άντεξαν στο χρόνο (σε αντίθεση παραδόξως με τα φλας), τοποθετήθηκαν ανταλλακτικά από τους καθρέπτες που χρησιμοποιεί η Honda σε όλα της τα μοντέλα: από τη Goldwing ως τα παπιά. Τέλος οι σέλες, των οποίων το σφουγγάρι έγινε άμμος με τα χρόνια, επισκευάστηκαν με φαστ, που χρησιμοποιούμε για την επισκευή ελαστικών (και μετά πετάμε και ειδικά ρομποτικά συνεργεία της Honda μαζεύουν από τους κάδους σκουπιδιών γιατί σε κάτι μπορεί να φανεί χρήσιμο), κι επειδή δεν έφτανε για όλες, αναμείχθηκε με ληγμένη σαντιγύ από τις επιστροφές των σουπερμάρκετ.

Honda Monkey

Το μοντέλο αυτό θα κυκλοφορήσει μοναχά στην Ιαπωνία, καθώς τα έξοδα μεταφοράς του στην ΕΕ είναι μεγαλύτερα από την τιμή πώλησής του. Για τις άλλες αγορές η Honda ετοιμάζει μια ειδική έκδοση με ABS, βαμμένη στα χρώματα του HRC και ειδικό κιτ ομολογκαρίσματος για τα ενιαία πρωταθλήματα. Μέχρι τότε μπορείτε να το προμηθεύεστε από το ebay· θυμηθείτε όμως να ζητάτε από τον πωλητή να γράφει πάνω στο πακέτο ότι πρόκειται για δώρο αξίας κάτω των €20, ώστε να μην ανοίγεται στο τελωνείο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *