Νέα παιχνίδια για iPod!

chessbackgammon.jpg

Αν παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα στο χώρο της Apple και των προϊόντων της, το πιο πιθανόν είναι να μονοπώλησε το ενδιαφέρον σας η αναβάθμιση των iPhone και iPod touch. Για όσες και όσους όμως δεν ενδιαφέρονται για κάποιο από αυτά τα μοντέλα, αλλά θα ήθελαν να συνεχίσουν να έχουν στην κατοχή τους το απλό iPod τους, η είδηση αυτή ίσως τους ενδιαφέρει περισσότερο αν και πέρασε στα «ψιλά».

Η εταιρεία Gameloft έδωσε στην κυκλοφορία δύο νέα παιχνίδια για το iPod nano τρίτης γενιάς, το iPod classic και το iPod πέμπτης γενιάς. Και τα δύο είναι μεταφορές κλασικών παιχνιδιών, γι’ αυτό και υπόσχονται να σάς κρατήσουν απασχολημένους για όση ώρα θα περιμένετε στο λεωφορείο, στη βιβλιοθήκη ή σε κάποιο άλλο χώρο αναμονής.

Το πρώτο είναι η γνωστή Ναυμαχία και πιο συγκεκριμένα ονομάζεται Naval Battle: Mission Commander. Πρόκειται για ένα παιχνίδι στρατηγικής όπου ο κάθε παίκτης τοποθετεί πλοία του στόλου του σε ένα πλέγμα από συντεταγμένα τετραγωνάκια και, εξαπολύοντας επιθέσεις, προσπαθεί να μαντέψει πού ο αντίπαλος έχει τοποθετήσει τα δικά του, πριν αυτός κερδίσει τη μάχη. Προσφέρονται πέντε τρόποι παιξίματος (συμπεριλαμβανομένου ενός campaign mode με 18 αποστολές και ενός multiplayer mode), οκτώ είδη πλοίων νέας τεχνολογίας, χάρτες ποικίλων μεγεθών καθώς και στοιχεία περιβάλλοντος που διαδραματίζουν ρόλο στην πλοκή (για παράδειγμα, ηφαίστεια που εκρήγνυνται μετά από ρίψη βομβών).

Το δεύτερο είναι ακόμα πιο γνωστό και περιλαμβάνει ουσιαστικά δύο παιχνίδια, το σκάκι και τη ντάμα. Το Chess & Backgammon Classics είναι δύο παιχνίδια σε ένα, τα οποία μπορείτε να παίξετε είτε σε δισδιάσταση είτε σε τρισδιάστατη μορφή και των οποίων τα περιβάλλοντα έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε προς το βολικότερο ή το ομορφότερο κατά την κρίση και τις επιθυμίες σας.

Κάθε παιχνίδι περιλαμβάνει οδηγίες και tutorial καθώς και υποβοήθηση με hints πριν τις κινήσεις σας. Και τα δύο είναι διαθέσιμα από τώρα μέσω του iTunes Store για €5 έκαστο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *